Erşat Salihi: Türkmeneli ve Kerkük'ü terör örgütü PKK'ya dar edeceğim

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak’ta son dönemde artan siyasi krizin ardından Peşmege ve silahlı terör örgütü unsurları hareketlenmeye başladı. Peşmerge unsurları, 2017’de çıktıkları Kerkük’te intikam hazırlığı yaparken, Türkmen bölgesi Kerkük’te tedirginlik artıyor. Irak Türkmen Cephesi eski lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Sakarya’da düzenlenen etkinlikte konuştu ve son dönemde Kerkük’te artan gerilimi değerlendirdi. Salihi, bölücü terör örgütü PKK’ya Türkmeneli’ni dar edeceklerini kaydetti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen “Kerkük Gecesi” etkinliğinde konuşan Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, son dönemde Kerkük çevresinde yapılanan Peşmerge ve terör örgütü unsurlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Salihi, “Türkmeneli ve Kerkük’ü terör örgütü PKK’ya dar edeceğim” dedi.

ERŞAT SALİHİ: KERKÜK’Ü ONLARA DAR EDECEĞİM

Erşat Salihi’nin açıklaması şöyle:

Salihi, “Herkes Irak’taki terör varlığına dikkat etmelidir. PKK terör örgütü Türkmen Dakuk ilçesinde para ile Kürtlerden militan toplamaktadır. Irak’ta siyasete de girmiş bu terör örgütünün kökünün tamamen kazınması gerekmektedir. Aksi taktirde Orta Doğu coğrafyasında istikrar olmaz.” değerlendirmesini yaptı.

Peşmerge, Kerkük için intikama hazırlanıyor: Tek umudumuz Türkiye - DÜNYA  Haberleri

KERKÜK’TE PEŞMERGE TEHLİKESİ

Kadim Türkmen şehri Kerkük, 2005 ABD işgali sonrası tartışmalı bölge statüsüne alındı. Misakımilli dahilinde olan Musul ve Kerkük yer altı kaynakları itibarı ile de büyük önem taşıyor. Kerkük’ü Erbil’e bağlamaya çalışan Kürt unsurlarının bir diğer hesabı da bölge petrolüne el koymak. Bu doğrultuda KYB Peşmergeleri, Bay Hasan petrol sahasını ele geçirmeye dönük bazı girişimlerde bulundu. Yumurtalık hattının başlangıç noktası olan Bay Hasan ile birlikte Gürgürbaba, Cenbur gibi zengin petrol yataklarına sahip bölgeler de Peşmerge’nin hedefinde.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.