Erşat Salihi: "Kerkük’ün asıl sahipleri olduğumuzu vurgulamak ve gücümüzü ispat etmek için oyumuzu kullandık"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak’taki erken genel seçimler için Kerkük’teki vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı. Ekim 2019’da dönemin hükumetine karşı patlak veren gösterilerden sonra ilk erken genel seçim özelliği taşıyan bu seçimler için ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkükleri varlıklarını ispat etmek için sandığa oylarını kullanmaya çağırdı. Salihi, “Bizim varlığımız, seçimlere güçlü bir katılımla ortaya çıkar. Kerkük’ün asıl sahipleri olduğumuzu vurgulamak ve gücümüzü ispat etmek için az önce oyumuzu kullandık.” dedi.

Irak’ta Ekim 2019’da dönemin hükumetine karşı patlak veren gösterilerden sonra ilk erken genel seçim gerçekleştiriliyor. Saat 18:00’de sona erecek seçimler için Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi dün ve bugün çağrıda bulundu. Salihi dün “Değerli ırkdaşlarım; yarın Irak’ta parlamento seçimleri gerçekleşecek. Bizler de adaylığımızı tekrardan ortaya koyduk. Milletimiz, Kerkük ve Türkmeneli için aynı güçle tekrardan çalışmayı yüce yaradan bize nasip etsin. “Zafer Bizimdir!” demek dileğiyle…” paylaşımında bulundu.

ERŞAT SALİHİ: KERKÜK’ÜN ASIL SAHİPLERİ OLDUĞUMUZU VURGULAMAK İÇİN OYUMUZU KULLANDIK

Bugün oy kullanma işlemini tamamlayan Salihi, “Bizim varlığımız, seçimlere güçlü bir katılımla ortaya çıkar. Kerkük’ün asıl sahipleri olduğumuzu vurgulamak için, gücümüzü ispat etmek için az önce oyumuzu kullandık. Bugün, “Zafer Bizimdir!” diyeceğiz. Kendimize güveniyor, özümüzden eminiz.” ifadelerini kullandı.

KERKÜK HALKI SANDIK BAŞINDA

Irak’ta Ekim 2019’da dönemin hükumetine karşı patlak veren gösterilerden sonra ilk erken genel seçim için Kerkük’teki vatandaşlar sandık başında. Kerkük kent merkezi ve kente bağlı ilçe, nahiye ve köylerde oy vermeye gelen vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı. Bugün akşam saat 18.00 itibarıyla oy kullanma işlemlerinin sona ereceği 40 milyon nüfuslu Irak’ta 24 milyondan fazla seçmen var. Seçimlerde, 329 sandalyeli Meclis için 3 bin 249 aday yarışacak. Seçim süreci 877 yabancı gözlemci tarafından takip edilecek. Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin 24 saat içinde seçim sonuçlarını duyurması bekleniyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.