Ermenistan Yezidi Kürtleri aldatarak, Cephede Türklere Karşı Öne Sürüyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Ordusu'nun Karabağ’da ilerleyişine engel olamayan Ermenistan, bu kez de Yezidileri cepheye sürdü. Bölge uzmanları, Ermenistan’ın ülkedeki Yezidileri öne sürmesi hamlesini, 35 bin Yezidi nüfusundan kurtulma çabası olarak değerlendiriyor.

Ermenistan’ın, Karabağ’da cepheye Yezidileri sürdüğü öğrenildi. Sosyal medyaya düşen bir videoda, Ezidilerden oluşan birliklere silah eğitimi verildiği görüldü. Karabağ’da savaşacak asker bulamayan Ermenistan’ın çareyi, ülkedeki 35 bin Yezidi Kürtlerde bulduğu belirtildi.

ERMENİSTAN’IN ACİZLİĞİ: BU KEZ DE YEZİDİLER…

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlattığı Dağlık Karabağ cephesinde, Ermenistan ordusunun, safında savaştıracak asker bulamayınca çok farklı yollara yönelmesi tekrardan gözler önüne serildi.

AMAÇ YEZİDİ NÜFUSU TEMİZLEMEK Mİ?

Ermenistan Azerbaycan’ın 27 Eylül’den bu yana Karabağ’daki ilerleyişine karşı verdiği kayıplar karşısında çareyi PKK/YPG’li teröristler başta olmak üzere emekli ya da profesyonel olmayan kimseleri silah altına almakta bulduğu biliniyordu. Şimdi ise sosyal medyada yer alan delil niteliğindeki videolara göre Ermenistan, Yezidi Kürtleri yanına çekerek cephede ön safta kullanıyor.
Ermenistan’ın bu yaklaşımının amacı 35 bin nüfusa sahip Yezidileri cephede telef ederek bu nüfustan kurtulmak olarak değerlendiriliyor.

Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altındaki toprağı Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için verdiği mücadele kararlılıkla sürüyor. Ermenistan’da, 27 Eylül’de Azerbaycan ile başlayan çatışmaların hemen ardından sıkı yönetim ile birlikte seferberlik de ilan edildi. Sürekli sivil yerleşim birimlerini hedef alarak savaş suçu işleyen Ermenistan, Azerbaycan’a karşı cephe hattında Yezidi Birlikleri’ni savaştırıyor.

Çatışmalarından ardından bir grup Yezidi tarafından, yedek kuvvet olarak Ermenistan cephe hattına katılacak askeri birlik oluşturuldu. Yezidiler tarafından oluşturulan yeni birlik, Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın dışındaki Aknalich köyündeki bir Yezidi tapınağında toplandı. (Aknalich köyü, Ermenistan’daki tek Yezidi tapınağının bulunduğu yerdir.)

50 askerden oluşan ve yaşları 18 ila 55 arasında değişen askeri birliğin, 1990’larda Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda yaralanan Rzgan Sarhangyan tarafından yönetildiği biliniyor.

AZERBAYCAN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, cephede kontrolü elinde tutarak şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci güçlerden temizliyor. Böylece Azerbaycan ordusu tarafından 4’ü kent merkezi, 3’ü kasaba ve 201’i köy olmak üzere 208 yerleşim birimi Ermeni işgalinden kurtarıldı.

Ermenistan ise Azerbaycan’ın 27 Eylül’den bu yana Karabağ’daki ilerleyişine karşı verdiği kayıplar karşısında çareyi PKK/YPG’li teröristler başta olmak üzere emekli ya da profesyonel olmayan şahısları silah altına almakta bulduğu öğrenildi.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusuna karşı ağır kayıplar veren ve Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine saldırarak sık sık ateşkes ihlali yapan Ermenistan’ın Karabağ’da savaştıracak asker bulamaması dikkat çekiyor. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.