Ermenistan'da Halk Ayaklandı: Meclis Başkanı Mirzoyan'ı Linç Ettiler!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın zaferi sonrasında Ermenistan’da gece saatlerinden bu yana yaşanan protestolar devam ediyor. Ermeniler, Başbakan Paşinyan’ın ağzından yenilgiyi duyunca parlamento ve hükümet binalarını bastı. Ermenistan Meclis Başkanı linç edilirken Paşinyan’ın ofisi yağmalandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, ‘Karabağ’daki savaşı bitirmek için Putin ve Aliyev ile beraber bir açıklama imzaladık”  açıklaması Ermenileri çılgına çevirdi. Resmi televizyondan gelen zafer haberleri ile kandırılan Ermeni halkı Paşinyan’ın açıklamalarının ardından sokağa döküldü. Paşinyan ise başka bir seçeneğinin kalmadığını itiraf ederek, “Bu durumla ilgili olarak size çok şey söylemek istiyorum ama yapamam çünkü sözlerim mevzilerinde duran askerleri tehlikeye atacak” dedi.

ERMENİ ORDUSU AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Azerbaycan’ın Ermeni işgali ve sivil bölgelere yönelik alçak saldırıları sonrasında başlattığı Karabağ’ı özgürleştirme ve işgal edilmiş toprakları işgalden kurtarma harekatı 42. gününde zaferle sonuçlandı. Düzenlenen harekatta, Ermeni ordusuna verdirilen ağır kayıplar verdi.

MECLİS BAŞKANI MİRZOYAN LİNÇ EDİLDİ

Ermenistan’da devam eden protestolarda, parlamento başkanı Ararat Mirzoyan linç edildi. Linç edilen Mirzoyan’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu aktarıldı. Öte yandan binadaki camların kırıldığı ve hükumet binasının önündeki sokaktan silah sesleri gelmeye başladığı belirtildi. Ermenisyan Başbakanı Paşinyan ise Dağlık Karabağ’da savaşın bittiğini ve yenildiklerini duyurduktan sonra kayıplara karıştı.

ERMENİSTAN TESLİM OLDU: PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile Dağlık Karabağ’daki savaşı bitirecek anlaşmayı imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Karabağ’a “Rus Barış Güçleri” konuşlandırılacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gece yarısı ulusa seslenişinde söz konusun Barış Gücü Merkezinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin de olacağını iki kere vurguladı. Aliyev, Dağlık Karabağ’ın statüsünün tartışmasız ve Azerbaycan toprağı olduğunun altını çizdi ve bu anlaşmayla da tasdik edildiğini açıkladı.

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın’dan daha sonra Dağlık Karabağ’ın tamamından çekilecek. Bu açıklamaları Ermenistan Başbakanı bu gece yarısı sosyal medya hesabından yaptı. Yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı, bildiri imzaladıklarını duyururken, bunun acı verici olduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi. İlerleyen dakikalarda önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha sonra da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açıklamalarda bulundu.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.