Ermenilerden bir vandallık daha: Azerbaycan Ordusunu engellemek için ORMANLARI YAKIYORLAR!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan ordusunun Şuşa’yı kurtarmaya çok yakın olması ise Ermenistan ordusundaki paniğin daha da artmasına neden oldu. Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın Şuşa’ya doğru ilerleyişini engellemek amacıyla ormanlık alanları yakmaya başladı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için 27 Eylül 2020’de başlattığı kara harekatı devam ediyor. Azerbaycan ordusunun, Karabağ’ın ana kavşak noktasında bulunan Şuşa’yı kurtarmak için büyük mücadele vermesi ise Ermenistan’da korku yarattı. Azerbaycan ordusunu durdurmak için terör örgütlerinin sistemlerine başvuran Ermenistan, Karabağ’da bulunan ormanlık arazileri yakıyor.

“İHA VE SİHA’LARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın ormanları yakmasına ilişkin, “Ermenistan’ın amacı, Azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından kullanılan insansız hava araçlarının çevre terörizmi ile görülmesine engel oluşturmaktır.” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev

ERMENİSTAN YASAKLI MADDE KULLANIYOR

Öte yandan Ermenistan’ın ormanları yakmak için yasaklı madde olarak kabul edilen beyaz fosfor kullandığını belirten Hacıyev, “Ermenistan’ın Şuşa ormanlarında yangın çıkması için yasaklı beyaz fosfor kullanması olasıdır. Edindiğimiz istihbarata göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın Hocavend’e büyük miktarda fosfor getirdiğini bildirdi” dedi.

ERMENİSTAN’IN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

Azerbaycan uçaklarının Ermeni mevzilerini rahat bir şekilde vurmaya başlaması, Ermenistan’ın bölgede hava savunmasının kalmadığını ortaya koyuyor. Ermeni ordusu uzaktan top atışlarıyla sivilleri hedef alan saldırılar dışında bölgede hareket edemeyecek duruma geldi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elvin ABDURAHMANLI 3 yıl önce

Gerçekleri duyurduğunuz için teşekkür ederiz.