Endonezya'da sel felaketi: Can kaybı 181'e yükseldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bölgede sel ve heyelanın sonrası yaklaşık 15 bin ev kullanılamaz hale gelmişti.

Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda kaybolanlar için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Basın açıklaması yapan Doğu Nusa Tenggara eyaletinin Vali Yardımcısı Josef Nae Soi, son arama ve kurtarma çalışmalarıyla daha fazla kişinin cesedine ulaştıklarını bildirdi.

Josef, toplam ölü sayısının 181'e yükseldiğini, haber alınamayan 48 kişiyi için de arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Doğu Nusa Tenggara eyaletine bağlı Doğu Flores, Lembaga ve Alor şehirlerinde 5 Nisan'dan bu yana etkili olan yağışlar, sel ve heyelana yol açmıştı.

Sel ve heyelanın ardından yaklaşık 15 bin ev kullanılamaz hale gelmişti.

Ekvator kuşağındaki Endonezya'da özellikle ekim ile nisan arasında sıklıkla su baskınları ve heyelanlar meydana geliyor.

Doğal afet kurumuna göre, takımadada nüfusun yarısına denk gelen 125 milyon kişi heyelan riskinin olduğu bölgelerde yaşıyor.

Independent Türkçe 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.