Elvis'in 100 milyon dolarlık mirasından torunlarına kalan, yalnızca bir ev oldu

54 yaşında ölen Lisa Marie Presley, babasının servetini nasıl yitirdi?

Rock'n Roll müziğin efsanevi ismi Elvis Presley'nin tek çocuğu Lisa Marie Presley, perşembe günü (12 Ocak) 54 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Babasını genç yaşta kaybederek 100 milyon dolarlık mirasın tek sahibi olan Presley'nin çocuklarına ne bıraktığı merak ediliyordu. Fakat geçen yıl ortaya çıkan belgeler, Presley'nin bir dizi yanlış karar sonucunda tüm servetini kaybettiğini, hatta 1 milyon dolardan fazla vergi borcu olduğunu gösteriyordu.

4 evliliğinden toplam 4 çocuk dünyaya getiren Presley'nin ilk eşi Danny Keogh'tan olan oğlu Benjamin, 2020'de intihar etmişti. En son Michael Lockwood'la evlenen Presley'nin bu eşinden de ikiz çocukları olmuştu.

Boşandıktan sonra Lockwood'la şiddetli bir velayet ve nafaka savaşına giren Presley, geçen kasımda mali durumunu belgelerle açıklamak zorunda kalmıştı.

Magazin sitesi Blast'in elde ettiği belgelere göre Presley'nin 95 bin dolar nakdi ve 715 bin dolar değerinde hisse senedi, tahvil gibi başka mal varlıkları vardı. Fakat belgeler aynı zamanda Presley'nin 1 milyon dolar vergi borcu olduğunu gösteriyordu.

Ayrıca mahkeme belgeleri Presley'nin aylık harcamalarının çok fazla olduğunu ve gelirinden neredeyse hiç tasarruf etmediğini de ortaya koydu.

Küçük yaşta kendisine miras kalan parayı yanlış yatırımlarla kaybeden Presley'nin aylık gelirinin 104 bin dolar olduğu görüldü. Öte yandan Presley, kira ve lüks arabasının taksitleri gibi harcamalarla birlikte aylık giderinin 92 bin dolar olduğunu beyan etti.

Presley'nin açıkladığı son belgeler bunları gösterse de çocuklarına kalacak mirasın detayları henüz netleşmedi.

Rock'n Roll'un Kralı, 100 milyon doların yanında ABD'nin Tennesse eyaletine bağlı Memphis şehrindeki evini de kızı Lisa Marie'ye bırakmıştı. Sonradan müzeye çevrilen bu ev, Lisa Marie'nin ölümünün ardından Elvis'in üç torununun mülkiyetine geçecek. Müzenin geliri de torunlara kalacak.

Rolling Stones'a göre Elvis'in zamanında 100 bin dolara aldığı evin artık 400-500 milyon dolar değeri var.

 
Independent Türkçe, New York Post, Blast, Şarku'l Awsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.