Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını neden askıya aldı? Amaç daha iyi bir anlaşma mı yoksa anlaşmayı bozmak mı?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’daki sahte kullanıcıların hesaplanması sürdüğü için 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Ancak Financial Times gazetesinin haberine göre, birçok kişi Musk’ın anlaşmanın askıya alınmasına dair gösterdiği bu gerekçeye inanmıyor.

Twitter şirketinin avukatları anlaşmayı tamamlamak için Musk’ın ekibiyle hala çalışıyor.

ABD’li milyarder de sosyal medya platformunu satın almaya kararlı olduğunu söyledi.

Ancak bazı analistler, Musk’ın bu adımını, teknoloji hisseleri düşerken daha düşük fiyatta bir anlaşma yapmak veya çekilmenin bir yolunu bulmak için Twitter’ı müzakere masasına oturmaya zorlama girişimi olarak yorumladı.

Stevens Teknoloji Enstitüsü’nde kurumsal yönetim uzmanı olan Stefano Bonini, “Twitter uygulamasıyla ilgili bariz bir şekilde yanlış veriler ciddi bir güvenlik sahtekarlığı olarak rapor edilmedikçe, bu daha düşük bir fiyat için pazarlık yapmanın veya çekip gitmenin bir yoludur. Bu durum, anlaşmadan hala uzak olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Musk konuya ilişkin açıklamasında, “Şu an platformdaki sahte kullanıcıların hesaplanması sürdüğü için anlaşma geçici olarak beklemede” dedi.

Şirket bu ayın başında yaptığı açıklamada sahte hesap oranının yüzde 5’i geçmediğini ancak bunun sadece bir tahmin olduğunu ve sayının daha yüksek olabileceğini belirtti.

Bazı araştırmacılar, sahte hesap yüzdesinin yüzde 9 ila 15 arasında değiştiğine inanıyor.

Financial Times haberinde, Twitter’ın sahte ve spam hesapları periyodik olarak temizlediği bilgisi yer aldı.

Platformda 92 milyondan fazla takipçisi olan ve düzenli olarak dolandırıcıların hedefi olan Musk için sahte hesaplar bir endişe kaynağı oldu.

Amaç daha düşük fiyatlı bir anlaşma mı?

Sahte hesap sorunu yeni değil. Ancak Musk’ın şirkete ilk satın alma teklifini yapmasından bu yana değişen tek şey teknoloji hisselerindeki düşüş oldu.

Musk, 14 Nisan’da Twitter’ı satın alma teklifini verdiğinden beri dünya teknoloji borsası Nasdaq yaklaşık yüzde 18 oranında düştü.

Hindenburg Research isimli yatırım araştırma şirketinin kurucusu Nate Anderson şu yorumu yaptı;

“Düşen teknoloji hisseleri, Musk’a satın alma anlaşmasını daha düşük fiyatla yeniden yapmak için fırsat verdi. Musk anlaşmadaki tüm kartları elinde tutuyor. Yönetim kurulu, koşullar çok daha elverişliyken anlaşmayı hızla onayladı ve mevcut gerçekle yüzleştiklerinde yeniden doğru kararı vereceklerine inanıyoruz. Musk’ın anlaşmayı sorgulamasının gerçek nedenleri hakkında çok az şey biliniyor olsa da, birçok analist onun daha iyi şartlar elde etmeye çalıştığına inanıyor.”

Musk bir çıkış yolu mu arıyor?

Bir başka olasılık da Musk’ın anlaşmayı bozmak istemesi.

Anlaşma şartlarına göre, satın alma anlaşmasından vazgeçen tarafın 1 milyar dolarlık fesih ücreti ödenmesi gerekiyor.

Twitter bunu kabul etti ancak yine de anlaşmayı tamamlamaya zorlamak için Musk’ı dava edebilir.

Londra / Şarku’l Avsat & Financial Times & Reuters
 

Anahtar Kelimeler:
Elon MuskTwitterAnlaşma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.