Dünya Liderlerinden Ramazan Ayı Kutlama Mesajları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya liderleri, Ramazan ayının başlamasıyla hem kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanlara hem de tüm İslam alemine, Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

İşte bunlardan dikkat çeken mesajlar:

KANADA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Esselamü Aleyküm” selamıyla giriş yaptığı mesajını, “Ramazan Mübarek” ifadesiyle tamamladı.

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajında, bu seneki ramazan ayının, koronavirüs salgını nedeniyle diğerlerinden farklı olacağını ifade eden Trudeau’nun mesajı şöyle:

“Geleneksel olarak Ramazan, topluca bir araya gelme zamanıdır. Aileler ve arkadaşlar, Ramazan’ı, bir araya gelerek, gün boyunca oruç tutarak ve günlerini iftarla bitirerek yaşarlar. Bu yıl Ramazan, küresel Kovid-19 salgınıyla savaşmaya devam ederken farklı olacak. Evde kalarak, halk sağlığı uzmanlarının tavsiyelerini izleyerek topluluklarımızı korumak için çalışacağız.

Bu kriz sırasında İslam’ın kalbindeki merhamet, minnettarlık ve cömertlik gibi değerler, her zamankinden daha fazla yankılanıyor. Sadaka ve manevi tefekkür zamanı olan Ramazan, bize başkalarının ihtiyaçlarını kendimizinkinden öne koymamızı ve bu değerleri günlük yaşamlarımızda uygulamamızı hatırlatır. Müslüman Kanadalıların ülkemize her gün yaptıkları değerli katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Ailemiz adına eşim Sophie ve ben, herkese kutsanmış ve huzurlu bir Ramazan diliyoruz. Hayırlı Ramazanlar.”

BİRLEŞİK KRALLIK (UK)

Koronavirüs tedavisi gnedeniyle dinlenmeyi sürdüren Başbakan Boris Johnson’a vekaleten Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ramazanın gelişi dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Ülkesindeki ve dünyadaki Müslümanlara “Hayırlı Ramazanlar” dileğinde bulunan Raab yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu ramazanın zorlayıcı olacağını ancak şefkat, hayır ve fedakarlık değerlerinin her zamankinden daha önemli hale geldiğini kaydetti.

ALMANYA

Alman Hükumet Sözcüsü Steffen Seibert, Twitter’dan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yayımladığı ramazan mesajının Almanca’sının yanında Türkçe ve Arapça’sını da yayınladı.

Merkel, “Sevgili Müslümanlar, ramazan ayının başlaması vesilesiyle sizlere en içten selamlarımı iletiyorum.” şeklinde ifadesi yer alan mesajında, ramazanın tefekkür, başka insanlara özellikle de muhtaçlara yönelme ve Müslümanların bir araya geldiği bir dönem olduğunu belirten Merkel’in mesajı şöyle:

“Zira koronavirüs pandemisi geleneklerimizi, bayramlarımızı, buluşmalarımızı ve dini merasimlerimizi alışılagelmiş biçimde cemaat içerisinde idrak etmek yerine, bizleri bunlardan feragat etmeye zorluyor. Bu sıra dışı dönemlerde dahi, inancınızı ve bağlılığınızı yine de yaşatabilmenizin yollarına ulaşmanızı diliyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yaşayan Müslümanlar da o nedenle alışık olmadıkları koşullar altında ramazan ayını idrak etmeye hazırlanmaktalar. İşte tam da bu sebeple sizlere, ailelerinizle birlikte huzurlu, mübarek ve sağlıklı dönem diliyorum.”

ABD

ABD Başkanı Donald Trump, ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ramazanın tüm dünyadaki milyonlarca Müslüman için oruç tutarak, Kur’an okuyarak, ihtiyaç sahiplerine yardım ederek ve iyilik yaparak, manevi yolculuklarının amacı konusunda bir tazelenme ve inançlarında güçlenmeleri için fırsat olduğunu belirterek “Bu eylemler, İslam inancının öne çıkardığı barış, nezaket, diğerlerine karşı sevgi ve saygı gibi evrensel değerlerle yakından ilişkilidir.” dedi.

Trump son aylarda, zor zamanlarda dua etmenin gücünü bir kez daha gördüklerine işaret ederek şunları kaydetti:

“Hem ABD’deki hem de tüm dünyadaki Müslümanlara bereketli ve huzurlu bir ramazan diliyorum. Mübarek ramazan ayının başladığı bu günde, bu kutsal zamanda inananlara rahatlamaları ve inançlarını yenilemeleri için dua ediyorum. Ramazan mübarek olsun.”

UKRAYNA  

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Kırım Tatar şarkıcı Camala ile birlikte video mesaj yayınlayarak Ukrayna’daki Müslümanların Ramazan ayını tebrik etti. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.