Dünya Azerbaycan Türkleri'nin "Hemreylik Günü"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Haber: Dr Elvin Abdurahmanlı

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü, başarılı bir Web Konferansla kutlandı.

Konferans Azerbaycan Milletvekili Ekonomist Vügar Bayramov, Gaziantep Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr Yunus Emre Tansü ve Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı karşılıklı diyaloğuyla başladı. Proğrama, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistanlı Türk dernek üyeleri dinleyici olarak katıldılar.

Web konferansta 31 Aralık (dekabr) Dünya Azerbaycanlılarının Hemreyliy gününün önemi temel konuyu oluşturdu. Bu günün, dönemin Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından 16 Aralık 1991 tarihinde Nahcivan Özerk bölgesinde kabul edilerek, 25 Aralık tarihinde ise tüm ülkede kutlanması için resmi kanunla ilan edildiği açıklandı.

Milletvekili Vügar Bayramov konuşmasında Zengezur koridorunun Kafkasya bölgesindeki önemine vurgu yaptı.

Doç. Dr.Yunus Emre Tansu Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

Dr. Elvin Abdurahmanlı da Azerbaycan Diasporasının dünü, bugünü ve geleceği hakkında temel görüşlerde bulundu.

Web konferansın sonunda konuşmacılar, 31 Aralık Dünya Azerbaycan Türkleri’nin “Hemreyliy Günü”nü tebrik ederek, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.