Deaş'tan Kerkük'teki Haşdi Şabi Türkmen Gücüne Saldırı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’te bulunan Beşir kasabası yakınlarında, terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda ölenlerin Haşdi Şabi Türkmen gücü mensubu oldukları belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ dün, Beşir Kasabası yakınlarındaki Asi köyüne terör saldırısı düzenledi. Gerçekleştirilen saldırıda, Haşdi Şabi Türkmen gücüne ait 3 kişinin öldüğü açıklandı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kerkük Polis Müdürü Ali Kemal, saldırıda DEAŞ mensuplarının Asi köyünü ele geçirmek istediklerini ancak güvenlik güçleri tarafından geri püskürtüldüklerini dile getirdi.

DEAŞ KERKÜK BÖLGESİNDEKİ SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

DEAŞ, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DEAŞ’ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.