Çin zulmü ve soykırımı devam ediyor! Türkiye'de eğitim yaptı diye üniversite görevlisini hapse attılar..

Çin yönetimi, Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde çalışan Uygur Türkü Kurban Abliz'i, ailesini ziyaret için gittiği Ürümçi'de gözaltına aldı. Abliz'in Türkiye'de eğitim görmesi nedeniyle hapse atıldığı öğrenildi.

Çin'in Doğu Türkistan'daki soykırım politikası hız kesmeden devam ediyor. Çin yönetimi, bir taraftan Uygur Türklerini toplama kamplarına kapatırken, diğer taraftan yurtdışında eğitim alıp dönen öğrencilere de ağır hapis cezaları veriyor.

PEKİN YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞAN UYGUR TÜRKÜ HAPSE GÖNDERİLDİ

Doğu Türkistanlı öğrenciler Türkiye'de okudukları için Çin yönetimi tarafından cezalandırılıyorlar. 2016 yılında Türkiye'de üniversite eğitim alan, üniversite eğitiminden sonra 2021-2022 yılları arasında Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde tercümanlık yapan Uygur Türkü Kurban Abliz, sonrasında Pekin'de açılan Yunus Emre Enstitüsünde çalışmaya başladı.

 Uygur Türkü Kurban Abliz'in, Ağustos 2023'te ailesini ziyaret için gittiği Ürümçi'de Çinli polisler tarafından tutuklanarak hapse gönderildiği öğrenildi.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükûmetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.