Çin ordusu, Türk savunma sanayini yakın takibe aldı!

Çin'in önde gelen basın kuruluşu Çin Ordu Gazetesi, Türk savunma sanayi ile ilgili değerlendirme raporu yayımladı. Raporda, Çin'in Türk savunma sanayini, çok yakından takip ettiği görüldü.

Çin, Türk savunma sanayi kuruluşlarını yakından incelemeyi sürdürüyor. Çin Ordu Gazetesi daha önce Baykar Teknolojinin ürettiği SİHA ve İHA'lara ilişkin analiz haberi yayımlamıştı. Çin Ordu Gazetesi, bu kez 7 Eylül 2023 tarihli analiz haberinde, Türk savunma sanayi ürünlerinin bağımsız gelişimine ve bunun önemine dikkat çekti.

ÇİN'İN TÜRK SAVUNMA SANAYİNE İLGİSİ ARTIYOR

Gazetenin, "Türkiye, savunma sanayinin stratejik bağımsızlığının desteklenmesine hız veriyor. Bağımsız silah araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonuçları ortaya çıkıyor" başlığıyla yayımladığı tam sayfalık analizinde, Türkiye'nin savunma sanayi stratejisindeki bağımsızlık çalışmaları ile küresel silah piyasasında yeni bir oyuncu haline geldiği vurgulandı.

"TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİ GELİŞME YOLUNA GİRMİŞTİR"

Türkiye'nin askeri teçhizat yeterliliğindeki gelişmeye değinen metinde, "Şu anda, Türkiye'nin savunma sanayi hem tanıtım hem özümseme hem de bağımsız araştırma ve geliştirme yönünde bir gelişme yoluna girmiştir. İstatistiklere göre 2004 yılında Türkiye'nin askeri teçhizatta kendine yeterlilik oranı sadece yüzde 20 iken, 2022 yılında bu rakam yüzde 80'e çıktı" ifadeleri kullanıldı.

"HALA KAT ETMESİ GEREKEN UZUN BİR YOL VAR"

Öte yandan Türkiye'deki beyin göçüne dikkat çekilen haberde, "Türkiye'nin savunma sanayinin özerkliğinin hızla gelişmesi, uluslararası silah pazarında ve dış ilişkilerde kendisine daha fazla söz hakkı verdi. Ancak beyin göçü gibi faktörlere bağlı olarak Türkiye'nin savunma sanayiinde 'tam özerkliğe' ulaşması için hala kat etmesi gereken uzun bir yol var" denildi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.