Bulgaristan’da hükümeti kurma görevi Plamen Nikolov’a verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, hükumeti kurma görevini Böyle Bir Halk Var (İTN) partisinin Başbakan adayı Plamen Nikolov’a verdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ülkede 11 Temmuz 2021’de yapılan erken parlamento seçiminin akabinde hükumeti kurma görevini, 46’ncı Dönem Halk Meclisinde en çok sayıda sandalyeye sahip Böyle Bir Halk Var (İTN) partisinin Başbakan adayı Plamen Nikolov’a verdi. 

Cumhurbaşkanı Radev, 30 Temmuz 2021 tarihinde görevlendirmeyi yaparken halkın yolsuzluğa bulaşmış ve başarısızlığa uğrayan iktidar modeline karşı değişim beklentisiyle Nikolov’a güvendiğini ifade etti. Bu görevi üstlenmenin kendisi için şeref ve sorumluluk olduğunu belirten Nikolov, tüm icraatını yasalara göre gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanına Plamen Nikolov’un Başbakanlık adaylığına ilişkin öneriyi İTN Başkan Yardımcısı Toşko Yordanov’un sunduğu aktarıldı. Daha önce İTN lideri Slavi Trifonov, 11 Temmuz seçimlerinden bir gün sonra ülkenin yeni başbakanının Nikolai Vasilev olmasını önermiş, fakat birkaç gün sonra hakkında karalama kampanyası yürütüldüğü gerekçesiyle Vasilev’in Başbakanlık adaylığını geri çekmişti.

PLAMEN NİKOLOV KİMDİR?

Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi ve Avusturya’daki Klagenfurt Alpen-Adria Üniversitesi mezunu olan hukuk, politika ve ekonomi felsefesi doktoru Plamen Nikolov’un iş geliştirme ve proje yönetimi alanlarında 15 yılı geçkin bir deneyime sahip olduğu ifade ediliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.