Bulgaristan mülteci geçişlerini engellemek için Türkiye sınırına 350 askerini gönderdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AB’nin doğudaki ucu konumunda bulunan Bulgaristan’ın, mülteci geçişlerini engellemek için Türkiye ile sınırına 350 askerini gönderdiği duyuruldu.

Orta Doğu ve Afganistan’dan AB’ye geçmek isteyen göçmenler için kritik bir konumda olan Bulgaristan, önlemlerini artırdı. AFP’nin haberine göre Bulgaristan Savunma Bakanı Georgi Panayotov, özel bTV kanalına dün yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla Bulgaristan-Türkiye sınırına polise yardımcı olması için askerleri sevk ettik” ifadelerini kullandı. Ayrıca 350 asker ile beraber 40 adet ekipmanın da sınıra gönderildiği kaydedildi.

Bulgaristan Savunma Bakanlığının aktardığına göre 2021 yılına kadar 6 bin 500 kişi sınırdan yasa dışı giriş yaptı. Bu rakamların da, 2020 yılının ilk dokuz ayının üç katına denk geldiği belirtildi.

AB’nin doğudaki ucu konumunda olan Bulgaristan’ın Türkiye ile 259 kilometre uzunluğunda dikenli teli bulunuyor. Bulgaristan Parlamentosu Ağustos ayında 400-700 kadar askerini Yunanistan ve Türkiye sınırına tel örmesi için görevlendirdi. AB’nin en fakir üyesi olan Bulgaristan, bugüne kadar hiç yüksek sayıda göçmen kabul etmedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.