BM: Tel Abyad ve Rasulayn'da 70 bin kişi yerinden oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Gıda Programı, Barış Pınarı Harekatı'nın başlatıldığı Rasulayn ve Tel Abyad'ı 70 bin kişinin terk ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Gıda Programı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki harekatı sonrasında 70 binden fazla kişinin yerinden olduğunu duyurdu. Açıklamaya göre, Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasulayn’daki savaş nedeniyle 70 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan yapılan açıklamadaysa, Tel Abyad’daki tek hastanenin kapatıldığı belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE’NİN SİVİL HASSASİYETİ BİLİNİYOR

Türkiye ise harekat konusunda sivillerle ilgili iddiaları reddediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında, “Biz daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında gördük. Türkiye’ye kimse ders veremez, Türkiye’nin sivil hassasiyeti biliniyor. Lastik yakıp Türkiye bombalıyor diyorlar. Kara propagandalar bizim kararlılığımızı engelleyemez” demişti. (Takvim)

Anahtar Kelimeler:
BMTel AbyadRasulayn
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.