BM İsrail'e çağrıda bulundu: Çatışmalar derhal durmalı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK), İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik insanlık dışı saldırılarını görüşmek üzere toplandı. BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Genel Kurul’da önemli açıklamalarda bulundu. Genel Kurula, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

BMGK, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere bugün toplandı. BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, yaptığı konuşmada, Filistinlilerin Şeyh Cerrah’da evlerinden tahliye edilmesinin savaş suçu teşkil edebileceğini ifade etti. Filistinlilerin, Batı Şeria’da genişleyen yerleşimci sömürgeciliği yüzünden sürekli tahliye korkusu altında yaşamaması gerektiğinin altını çizen Bozkır, “Filistinlilerin Şeyh Cerrah’da evlerinden tahliye edilmesi uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil edebilir. İsrail mahkemelerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te hiçbir yetkisi yok.” dedi. Ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Yeryüzünde bir cehennem varsa o da Gazze’deki çocukların hayatlarıdır. Çatışmalar derhal durmalı.” diye konuştu.

GUTERRES: SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

BM Genel Kuruluna hitap eden Guterres, son 10 günde özellikle Gazze ve İsrail’de ölümle sonuçlanan şiddet olaylarının tehlikeli ve korkunç boyutlara ulaştığını belirtti. AA’nın aktardığına göre, İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik devam eden hava bombardımanından derin sarsıntı duyduğunu, Hamas ve diğer grupların İsrail’e yönelik gelişigüzel roket saldırılarının ise kabul edilemez olduğunu vurgulayan Guterres, tüm taraflara acilen ateşkese varılması çağrısı yaptı. Çatışmaların Gazze’de sivil altyapıya ciddi zarar verdiğine, yüzlerce evin ve binanın yıkıldığına ve hava saldırılarının hastanelere zarar verdiğine dikkati çeken Guterres, “Savaş binlerce Filistinliyi evsiz bıraktı, 50 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.” dedi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
İsrailBMGazzeFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.