Bişkek'te Cengiz Aytmatov Kütüphanesi yeniden hizmete açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un adını taşıyan 1 Numaralı Şehir Kütüphanesi modernize edilerek hizmete açıldı. Bişkek Belediye Başkanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Kütüphaneye internet erişimli dizüstü bilgisayarlar, tabletler, misafirler için masa ve sandalyeler yerleştirildi.” diye bildirildi.

Bişkek Belediye Başkanlığı Basın Servisi, 22 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Bişkek’te Cengiz Aytmatov Şehir Kütüphanesi’nin modernize edilerek hizmete açıldığını duyurdu. Türk dünyasının meşhur yazarı Cengiz Aytmatov’un adını taşıyan kütüphanenin açılış törenine, Bişkek Belediye Başkan Yardımcısı Victoriya Mozgaçeva, Cengiz Aytmatov’un kız kardeşi Roza Aytmatova, Kültür, Spor, Turizm ve Gençlik İşleri Dairesi Müdürü Mirlan Parhanov, Kırgız Cumhuriyeti Milletvekili Nurcigit Kadırbekov, basın servisi ve öğrenciler katıldı.

Возможно, это изображение 1 человек и стоит

ROZA AYTMATOVA: AĞABEYİMİN ESERLERİNDE HER ANA KAHRAMAN ASLINDA DÖNEMİN MİLLETİ EZMEYE ÇALIŞAN REJİME KARŞI MÜCADELE ETMİŞTİR

Kütüphanenin açılış törenine katılan Cengiz Aytmatov’un kız kardeşi ve yazar Roza Aytmatova teşekkür etti ve gençlere hitaben, “Ağabeyimin eserini ben dahil kardeş ve akrabalarımızın hepsi her daim okuruz. Her okuduğumuzda farklı farklı hakikatlar açıldığını ve adeta kendi başımızdan geçen olayları yeniden canlandırırız. Ağabeyim bir başka insandı. O her şeyden önce bir baba idi. İleri görüşlü bir insandı. Babam Törökul’u çektiğini düşünüyorum. İnsanlar beni sadece Cengiz Aytmatov’un kız kardeşi olarak hitap eder ve öyle tanır. Evet doğru, ama ben Törökul Aytmatov’un kızıyım. Babam bir devlet adamı idi. Kırgızistan için çok önemli işlere imza attı. Maalesef 1937 yılında zalim Stalin tarafından kurşuna dizilerek öldürüldü.

Değerli gençler! Kitap okuyunuz. Aytmatov’u okuyunuz. Ağabeyimin eserlerinde dikkatlice okuduğunuzda her kahraman aslında dönemin zalim rejimine karşı mücadele ettiğini fark edersiniz. Sizler de her okuduğunuz kitaplardan ders çıkarmayı unutmayın. Eserler onun için var. Hepinize teşekkür ederim!” diye konuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.