Birleşik Krallık, Afganistan'dan 20 bin göçmen kabul edeceğini açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afganistan’da Taliban kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasının ardından gerilim artarak devam ediyor. Taliban yönetimi altında yaşamak istemeyen binlerce kişi, ülkeden kaçmak için Kabil Havalimanına akın ederken, Birleşik Krallık, kadınlar ve kız çocukları öncelikli olmak şartıyla 20 bin Afgan göçmeni ülkesine kabul edeceğini açıkladı.

Afganistan’da Taliban’ın yönetime el koymasının ardından ülke içindeki karışıklık sürüyor. Birleşik Krallık, Taliban’ın ülke yönetimine el koymasının ardından, bugün konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan’dan 20 bine yakın göçmenin önümüzdeki yıllarda ülkeye kabul edileceği bildirildi. Birleşik Krallık için çalışan 5 bine yakın Afgan tercüman ve diğer çalışanlara da oturum izni verilebileceği kaydedildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, ülkeye alınacak göçmenlerde kadınlar ve kız çocuklarına öncelik verileceğinin altı çizildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.