Bir siyahi daha polis tarafından vuruldu. Amerika'da eylemler yeniden başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika'da George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından bütün ülkeye yayılan gösteriler, polis ekipleri tarafından zor kontrol altına alınmıştı. Amerika'da polis tarafından bir siyasinin daha öldürüldüğü ve eylemlerin yeniden başladığı öğrenildi.

Amerika'da George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler, zor yatıştırılmıştı. Amerika'da polisin bir siyahi vatandaşı daha öldürmesinin ardından gösterilerin yeniden başladığı ve yer yer tansiyonun yükseldiği öğrenildi. 

Polis tarafından öldürülen siyahi vatandaşın 20 yaşında olduğu öğrenildi. 

Yeniçağ'ın Amerika’nın Sesi’nden aktardığı habere göre; Minneapolis'in banliyölerinden Brooklyn Center'daki eylemler, George Floyd'u öldürmekle suçlanan eski polis memuru Derek Chauvin'in Pazartesi günkü duruşmasının yapılacağı mahkeme binasına sadece 16 kilometre uzaklıkta patlak verdi. 

SABAH 06.00'A KADAR YASAK İLAN ETTİLER

Pazar gecesi Brooklyn Center Polis Teşkilatı binasının dışında konuşlanan polis, göstericilere plastik mermi ve kimyasallarla müdahale etti. Göstericiler polise taş, çöp ve su şişeleri fırlattı.

Brooklyn Center Belediye Başkanı Mike Elliott, Pazartesi sabah 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bölge Eğitim Müdürlüğü de ”tedbir” amacıyla Pazartesi günü derslerin yüz yüze yerine online olarak yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

VALİ: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 

Minnesota Valisi Tim Walz ve ailesi, öldürülen siyahın 20 yaşındaki Daunte Wright olduğunu açıkladı. Vali Walz, yaptığı açıklamada, "eyaletin bir başka siyahın hayatının polis tarafından sona erdirilmesinin acısını yaşarken" yeni patlak veren eylemleri yakından takip ettiğini söyledi.

Minnesota Kamu Güvenliği Daire Şefi John Harrington, düzenlediği basın toplantısında, Pazar gece geç saatlerde Brooklyn Center Polis Teşkilatı etrafında toplanan 100 ila 200 göstericinin polise ellerindeki nesneleri fırlattığını söyledi. Göstericiler, daha sonra polis tarafından dağıtıldı.

Polise ve yerel basında çıkan haberlere göre bir başka protestocu grup, bir alışveriş merkezinde yaklaşık 20 işyerine saldırdı, bazı işyerleri yağmalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.