Azerbaycan’ın Şuşa kentinde Uluslararası Medya Forumu düzenleniyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Basın Günü’nün 147. yıldönümü için Şuşa kentinde düzenlenen Uluslararası Medya Forumu başladı. “Medyadaki Küresel Eğilimler ve Yeni Zorluklar” başlıklı forumda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in mesajı okundu. Aliyev, “Ermenilerin vahşet ve vandalizm de dahil olmak üzere Azerbaycan gerçeklerini uluslararası topluma iletmek için yorulmadan faaliyetlerine devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Basını, 147’nci yıldönümü kutluyor. Azerbaycan’ın Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ bölgesindeki Şuşa şehrinde, Uluslararası Medya Forumu düzenlendi. Azerbaycan Medya Kalkınma Ajansının organizasyonuyla gerçekleştirilen “Medyadaki Küresel Eğilimler ve Yeni Zorluklar” başlıklı foruma, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, medya yöneticileri, yabancı haber ajansı temsilcileri ve uzmanlar katıldı.  

Müşavir Hacıyev, Azerbaycan Milli Marşı’nın okunması ve şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in basın mensuplarına mesajını okudu.

AZERBAYCAN BASIN GÜNÜ’NÜN 147’NCİSİ: İLK KEZ ŞUŞA’DA KUTLANIYOR

Bağımsızlık döneminde ilk kez Azerbaycanlı gazetecilerin Ulusal Basın Günü’nün Şuşa kentinde kutladığını belirten Aliyev, ülke basın tarihinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Aliyev, Azerbaycan basınının 147 yılda geliştiğini belirterek, ülkenin uluslararası itibarını zedelemek için çabaların bulunduğuna da dikkat çekti. Aliyev mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın kaynaklarımız, işgal sırasında tarihi topraklarımızda Ermenilerin yaptığı benzeri görülmemiş vahşet ve vandalizm de dahil olmak üzere Azerbaycan gerçeklerini uluslararası topluma iletmek için yorulmadan faaliyetlerini sürdürmektedir. Azerbaycanlı gazeteciler her zaman ilkeli tutum sergilemeli, devletin çıkarlarını gözetmeli, vatandaşlarımızın tam ve doğru bilgi edinme haklarını sağlamalı, sahte ve asılsız kampanyaların küresel düzeyde arttığı bir dönemde toplumumuzun ilerlemesi için tüm güçleriyle çalışmalıdır”

Azerbaycan Medya Kalkınma Ajansı Başkanı Ahmet İsmayılov, Karabağ Kalkınma Fonu Başkanı Rahman Hacıyev ile Şuşa Devlet Korusu Başkanı Meftun Abbasov da etkinlikte konuşma yaparak kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.