Azerbaycan ve Ermenistan Orduları Kelceber'de karşı karşıya geldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın II. Karabağ Savaşı’ndan galip ayrılması sonrası imzalanan ateşkes anlaşması gereği Ermeniler, 25 Kasım 2020 itibariyla Kelbecer’i boşaltmıştı. Kelbecer’in Söğüt köyünde ateşkesin gereği olan sınırı ihlal eden Ermenistan askerleri ile Azerbaycan ordusu arasında arbede yaşadı. Azerbaycan ordusunun, sınır ihlalini kabul etmemesi sonucu Ermeniler geri çekilmek zorunda kaldı.

Karabağ’daki ateşkes anlaşması sonrası Kelbecer’i 25 Kasım 2020 tarihinde terk eden Ermeniler, anlaşma uyarınca kendilerine ayrılan bölgeyi kabul etmeyerek, sınır ihlali yaptı. Bölgedeki Ermeni işgalinin son bulmasının ardından yeniden Azerbaycan’a ait olan Kelbecer’in Söğüt köyünü kendi sınırları içine dahil eden Ermenilere, Azerbaycan ordusunun yanıtı gecikmedi.

KELBECER’DE SINIR İHLALİ YAPAN ERMENİLERE YANIT GECİKMEDİ

Azerbaycan, Ermenilerin kurduğu sınır kapısını yıkarak, geri çekilmelerini sağladı. İşte o görüntüler:

AZERBAYCAN ORDUSU ERMENİ İŞGALCİLERİNDEN KURTARILAN KELBECER’E GİRDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun 27 yıldır Ermenistan’ın işgali altında bulunan Kelbecer iline iki yönden girdiğini bildirdi. Ordunun geçtiği güzergahtaki mayın temizleme çalışmalarının da tamamlandığı açıklandı.

Karabağ’da varılan üçlü ateşkes anlaşması kapsamında Ermenistan’ın Kelbecer’i Azerbaycan’a 15 Kasım’da geri vermesi öngörülüyordu. Ancak bu süre 10 gün uzatılmıştı. Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasında yer alan ve uluslararası hukuk tarafından Azerbaycan toprağı kabul edilen Kelbecer, Nisan 1993’te işgal edilmişti. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.