Azerbaycan Ordusu, 7 Köyü Ermeni işgalinden kurtardı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan ordusunun, Ermenilerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırı neticesinde işgal altında bulunan bazı yerleşim birimlerini kurtardığı duyuruldu.

HANGİ KÖYLER KURTARILDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 27 Eylül 2020’de yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtardı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, basın toplantısı düzenleyerek senelerden beri Ermeni işgalinde olan; Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bununla birlikte Azerbaycan güçlerinin, Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik noktalarda kontrol sağlandığını açıklayan Yarbay Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun devam ettiğini aktardı. Daha sonra işgalden kurtarılan köy sayısının 7 olduğu da aktarıldı.

AZERBAYCAN GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI

Azerbaycan Güvenlik Konseyi’nin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında toplandığı da gelen son haberler arasında.

“TEK YÜREK OLARAK TÜRKİYE’NİN AZERBAYCAN’A DESTEĞİ TAMDIR!”

Türkiye, Ermeni saldırganlığı karşısında her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu bir kere daha duyurdu.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusunun 27 Eylül 2020’de Azerbaycan cephe hattına ve sivil yerleşimlere yönelik saldırısına ilişkin açıklama yayımladı. Bugün yayımlanan açıklama, Türkiye’nin “tek yürek” Azerbaycan’ın yanında olduğu bir kez daha vurgulanarak Ermenistan’ın bölgesel barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“AZERBAYCAN NASIL İSTERSE, O ŞEKİLDE YANINDA OLACAĞIZ”

“Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin bu ‪sabah ateşkesi ihlal ederek cephe hattında Azerbaycan ordusu ile Terter rayonuna bağlı Kapanlı, Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli ve Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köylerini ağır silahlarla yoğun şekilde ateşe tuttuğunu öğrendik. Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız. Uluslararası toplumu da haklının yanında durmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz.”

QHA haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.