Azerbaycan Ordusu 7 Köyü Daha Ermeni İşgalinden Kurtardı!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altında bulunan 7 köyü daha kurtardığı bildirildi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 3 Ekim 2020 itibarıyla Terter ilçesinin Talış köyünü, Cebrayil ilçesine bağlı Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şaybey ve Gujag köylerini, Fuzuli ilçesine bağlı Aşağı Abdurrahmanlı köyünü işgalden kurtardığı duyuruldu. Böylece Azerbaycan ordusunun kurtarmış olduğu köy sayısı 15’e çıktı.

Daha önce 2 Ekim 2020’de Dağlık Karabağ’a başlatılan kara harekatı kapsamında Azerbaycan kuvvetleri, dün gece boyunca süren çatışmalarda Ağdere ilinin Madagiz bölgesinde bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladığı, Ermeni birliklerinin taarruza karşı koyamayarak geri çekilmeye başladığı aktarılmıştı.

AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ’DA TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri, 27 Eylül 2020’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Ermeni güçlerinin provokasyonunu önlemek için karşı saldırı gerçekleştiren Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemini imha etti. Azerbaycan ordusunun, Ermenilerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırı neticesinde işgal altında bulunan bazı yerleşim birimlerini kurtardığı duyuruldu. 

HANGİ KÖYLER KURTARILDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 27 Eylül 2020’de yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtardı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, basın toplantısı düzenleyerek senelerden beri Ermeni işgalinde olan; Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bununla birlikte Azerbaycan güçlerinin, Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik noktalarda kontrol sağlandığını açıklayan Yarbay Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun devam ettiğini aktardı. Daha sonra işgalden kurtarılan köy sayısının 7 olduğu da aktarıldı.

QHA  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.