Azerbaycan, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak sıralandı

Tanınmış siyaset bilimci ve gazeteci, Diplomasi Merkezi'nin kurucusu Dona Gracia ve Rachel Avraham tarafından kaleme alınan makalede Küresel Terörizm Endeksi'ne (GTI) göre Azerbaycan, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak 141 ülke arasında 18'inci sırada yer aldı.

ABD'nin New York şehrinde bulunan Diplomasi Merkezi'nin internet sitesinde 29 Mart tarihinde, "Dünyanın en güvenli ülkeleri hangileri?" başlıklı bir makale yayımlandı. Tanınmış siyaset bilimci ve gazeteci, Diplomasi Merkezi'nin kurucusu Dona Gracia ve Rachel Avraham tarafından kaleme alınan makalede Küresel Terörizm Endeksi'ne (GTI) göre Azerbaycan, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak 141 ülke arasında 18'inci sırada yer aldı.

Yazarlar GTI'nin ele aldığı verinin dünya nüfusunun yüzde 99,7'sini etkileyen terörizmin etkisini analiz eden kapsamlı bir çalışma olduğu belirtildi. Burada terör olaylarının ve ölümlerinin sayısı, terörle mücadele, terörle ilgili soruşturmaların etkinliği ve daha birçok gösterge dikkate alınıyor.

Makalede ayrıca Azerbaycan'ın suç ölçeğine göre dünyanın en güvenli 20 ülkesi listesinde yer aldığına dikkat çekildi. Söz konusu listenin, ülkeler ve şehirlere ilişkin dünyanın en büyük istatistiksel veri tabanına sahip olan "Numbea" kaynağı tarafından derlendiği kaydedildi. Bu nedenle ankette bölge sakinlerine geceleri şehirde yalnız yürüyüp yürüyemedikleri, polisin çalışmasından memnun olup olmadıkları, son 12 ay içinde saldırıya uğrayıp uğramadıkları veya soyguna uğrayıp uğramadıkları soruldu.

Azerbaycan'ı gün boyunca ibadet evlerinin kapılarının açık kaldığı ender ülkelerden biri olarak nitelendiren araştırmacılar, Bakü'nün merkezindeki Ermeni kilisesinin Ermenistan ile yaşanan çatışma durumuna rağmen korunmasına dikkat çekti.

QHA - Bursa Arena

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.