Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ankara'ya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya resmî ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Aliyev ilk olarak Anıtkabir'e gitti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 18 Şubat 2024 tarihinde başkent Ankara'ya resmî bir ziyarette bulundu. 7 Şubat 2024'te yapılan seçimin ardından yeniden göreve gelen Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva'yı Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu karşıladı. 

ALİYEV ZİYARETİNE ANITKABİR'İ ZİYARET EDEREK BAŞLADI

Aliyev, ziyaretine ilk olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine giderek başladı. Aliyev, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Aliyev ve Erdoğan bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığında ikili görüşmeler yapacak. Görüşmede, güncel uluslararası konuların yanında bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınacak. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.