Azerbaycan'dan Türk genci Ferid Safarli için İran'a nota!

İran ziyaretinde ortadan kaybolan Azerbaycan Türkü genç Ferid Safarli'den hala haber alınamıyor. Buna ilişkin olarak, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından İran'a nota gönderildi.

Azerbaycan Türkü genç Ferid Safarli, 20 Şubat-5 Mart 2023 tarihleri arasında İran'a yaptığı ziyarette ortadan kayboldu. Safarli'nin annesi Dilare Askerova, oğlunun 4 Mart'tan bu yana telefonunun kapalı olduğunu söyledi.

26 yaşındaki oğlunun kaybolmasından büyük bir endişe duyan anne Askerova, "5 Mart'ta Almanya'ya dönmesi gerekiyordu. 4 Mart'tan beri telefonu kapalı, haber yok" dedi.

AZERBAYCAN'DAN İRAN'A NOTA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Daire Başkanı Aykhan Hajizadeh konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. İran'a nota verildiğini vurgulayan Hajizadeh şu ifadelere yer verdi: 

"Azerbaycan vatandaşı Ferid Safarli'nin yerinin tespiti için ilgili tedbir ve soruşturmalar sürüyor. Konuyla ilgili kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Azerbaycan vatandaşlarına bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, 27 Ocak 2023 tarihinde ülkemizin İran'daki Büyükelçiliğine düzenlenen terör saldırısının ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından ülkemiz vatandaşlarına İslam Cumhuriyeti'ni ziyaret etmemeleri için seyahat uyarısı yapılmıştır. Gerekli olmadıkça İran'ın ve ziyaret edenlerin son derece dikkatli olması gerekiyor"

QHA

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.