Azerbaycan'dan Ermenilerin büyükelçiliklere saldırı girişimine tepki

Ermeni gruplarının yurt dışındaki Azerbaycan büyükelçiliklerine saldırı girişiminde bulunmasına Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından tepki gösterildi. Bakanlık girişimlerin olduğu ülkelerin ilgili kurumlarından görevlerine sorumlu bir şekilde yaklaşmalarını talep etti.

Ermeni gruplarının ABD, Fransa ve Lübnan’daki Azerbaycan büyükelçiliklerine saldırı girişiminde bulunduğuna dair görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenilerin söz konusu saldırılarına tepki göstererek dün açıklama yayımladı. Açıklamada, son günlerde Azerbaycan’ın yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının binalarına yönelik Ermeni topluluklarının saldırı girişiminde bulunmasının ciddi endişeye yol açtığı ifade edildi.

Vandalizm ve terör unsurları içeren girişimlerin, diplomatların can ve mallarına zarar vermeyi amaçladığı ve bu nedenle suç unsuru meydana getiren eylemler olarak nitelendirildiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Radikal Ermeni grupların suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle mesul kurumların görevlerine sorumlu bir şekilde yaklaşmasını bekliyoruz. Azerbaycan, radikal Ermeni gruplarca gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetlerince araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.