Azerbaycan'dan açıklama: 50 şehitimiz var

Azerbaycan, Ermenistan’ın sınırdaki saldırıları sonucu 50 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül’de Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan bölgeleri sınırlarında Ermenistan’ın saldırıları sonucunda 50 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada Azerbaycan ordusundan 42, Devlet Sınır Hizmetleri askeri personelinden 8 toplam 50 askerin şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev sosyal medya hesabından şehit ailelerine taziyelerini iletirken “Şehitlerin kanı yerde kalmadı” diyerek Azerbaycan’ın karşılık verdiğini ifade etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın ihlalleri hakkında “Ateşkese rağmen saat 16.55’te Karakilise ilinin Vağudi köyündeki Ermeni mevzilerinden Laçın ilinin Ahmetli köyündeki Azerbaycan mevzilerine top ateşi açıldı. Azerbaycan birlikleri de misillemede bulundu. 09.00’dan itibaren ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan, sınır boyunca top ve diğer ağır silahları kullanarak ateşkesi yoğun bir şekilde ihlal ediyor.” açıklamasını yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.