Azerbaycan'da başarısız darbe girişimi! İran istihbarat elemanları operasyonla tutuklandı..

İran'ın Azerbaycan'da anayasal düzeni bozmak ve sözde yeni devlet kurma girişimi için çabalayan elemanları, Azerbaycan tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi ve Azerbaycan Başsavcılığı ile birlikte, İran istihbaratı tarafından finanse edilen ve Azerbaycan’da istikrarı bozmaya yönelik darbe eylemleri planlayan bir oluşuma yönelik operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

İRAN’DAN "AZERBAYCAN’DA İRAN YANLISI DEVLET KURMA" HAMLESİ

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, İran’da yaşayan ve İran istihbaratı ile işbirliği yapan Rufulla Ahundzade ve Bahtiyar Bayramov adlı kişilerin Azerbaycan’ın çeşitli bölgelerinde bulunan insanlarla, darbe planını hayata geçirmek için anlaştığını açıkladı. Rufulla Ahundzade ve Bahtiyar Bayramov’un, Azerbaycan’da anayasal düzeni bozmak ve şeriat kanunları ile yönetilecek sözde “Kerime” devleti kurmak için direniş grubu oluşturulması için emir verdiği bildirildi.

AHUNZADE, 2011 YILINDA TERÖRE HAZIRLIK SUÇUNDAN YARGILANDI VE HAPSEDİLDİ

Rufulla Ahundzade’nin, İran ile ilişkileri nedeniyle 1995 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi tarafından lağvedilen İslam Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi. Ahundzade, Ocak 2011 tarihinde Bakü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı ve 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bakü Ağır Ceza Mahkemesi, Ahundzade’yi teröre hazırlık ve hakimiyeti zorla ele geçirme suçlarından yargıladı.

2021 TARİHİNDE AF İLE SERBEST BIRAKILDI VE TEKRAR FAALİYETE GEÇTİ

Rufulla Ahundzade, Mart 2021 tarihinde afla serbest bırakıldı. Serbest kalan Ahundzade, İran’ın talimatıyla Azerbaycan devletine karşı harekete geçti ve etrafına İran yanlısı radikal din adamlarını topladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.