Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Ermenistan'ın namert hareketleri Azerbaycan Halkının iradesini kıramayacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ordusunca sivil yerleşim birimlerine yapılan saldırıların yanıtını savaş meydanında vereceklerini bildirerek, Ermenistan’ın sivillere saldırısı ile ilgili, “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’daki ateşkes kararına rağmen Ermenistan’ın Gence şehrindeki sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirmekte olduğu saldırıya ilişkin bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor.” diyerek tepkilerini sıraladı.

Aliyev, faşist Erivan yönetiminin Gence’ye saldırarak bir daha savaş suçu işlediğini vurguladı.

“NAMERT SALDIRILAR AZERBAYCAN’IN İRADESİNİ KIRAMAYACAK”

Aliyev, Gence ve Mingeçevir’e yapılan namert saldırı sonucu Azerbaycanlıların yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını anımsatarak saldırıların Azerbaycan halkının iradesini kıramayacağının altını çizdi.

“BİZ ERMENİ DEĞİLİZ, ONLARA YANITI SAVAŞ MEYDANINDA VERİYORUZ”

Aliyev, Erivan yönetiminin sivillere saldırı nedeniyle yargılanması gerektiğini belirterek “Onların yanıtını savaş meydanında veriyoruz. Şehit olan masumların intikamını savaş meydanında alıyoruz ve alacağız. Biz hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadık, savaşmayacağız. Biz Ermeni değiliz.” dedi.

ALİYEV: YOKSUL ERMENİSTAN BU KADAR SİLAHI NEREDEN BULUYOR

Aliyev, “Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor. Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek.” diyerek tepkisini sürdürdü.

“BİZ BU SORULARA YANIT İSTİYORUZ”

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah ve mühimmatı imha ettiklerine değinen Cumhurbaşkanı Aliyev, “Bugüne kadar imha edilen ve ele geçiren silahların maliyeti en az 2 milyar dolardır. Fakat yine de silahları var. Sormak gerekir. Onları kim silahlandırıyor? Fakir bir ülkede bu kadar silah ne arıyor? Bugün de onlara kaçak yolla silah gönderiliyor. Biz bu sorulara yanıt istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Aliyev, Azerbaycan ordusunun imha ettiği ve ele geçirdiği Ermenistan silahlarıyla ilgili şu bilgiyi kaydetti:

“234 tank imha edildi, 36 tank ele geçirildi. 49 zırhlı piyade aracı imha edildi, 24’ü ele geçirildi. 16 kundağı motorlu top, 190 farklı kalibreli top, 2 Uragan sistemi, 2 Elbrus füze sistemi, 1 Toçka-U füze sistemi, 35 OSA uçaksavar, 2 TOR uçaksavar, 2 S-300 uçaksavar füze sistemi imha edildi. 196 personel taşıyıcı kamyon imha edildi, 98’i ele geçirildi.”

“FUZULİ KENT MERKEZİ VE 7 KÖY, AZERBAYCAN ORDUSUNUN KAHRAMANLIĞI SAYESİNDE KURTARILDI”

Azerbaycan ordusunun kurtarıcı misyonunu sürdürdüğünün altını çizen Aliyev, Fuzuli kent merkezinin ve 7 köyün işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Aliyev, Fuzuli’nin kurtarılması için gelecekte kitaplarda yer alacak şiddetli çatışmaların yaşandığını, Ermenistan güçlerinin kurduğu güçlü mevzilerin Azerbaycan ordusunun kahramanlığı sayesinde geçildiğini bildirdi.

Fuzuli’nin şu an adeta bir harabe halinde olduğunu, 30 yıl boyunca Ermenistan güçlerinin oradaki tüm yapıları tahrip ettiğini ifade eden Aliyev, işgalden kurtarılan tüm bölgeleri yeniden kuracaklarını kaydetti.

“TOPRAKLARIMIZI TERK EDİN BİZ ZATEN DEFEDECEĞİZ”

Aliyev, Erivan yönetimine ise şu uyarıları kaydetti:

“Kendi isteğinizle topraklarımızı terk edin. Zaten biz onları defedeceğiz. Onların izi bile kalmayacak o topraklarda. Sonuna kadar kovacağız. Bugün muzaffer Azerbaycan ordusu kendi amaçlarına ulaşıyor. Hiçbir güç bizi durduramaz. Hiçbir güç Azerbaycan halkının iradesi önünde dayanamaz. Bunu herkes bilmelidir. Çıksın Ermenistan bizim toprağımızdan. Ondan sonra ateşkes temin edilir. Ateşkesten hemen sonra Gence’yi vurdular. Eğer uluslararası kamuoyu bu suçlar nedeniyle Ermenistan’ı yargılamak istemiyorsa, biz onları yargılayacağız. Biz kendimiz onları cezalandıracağız. Onlar en ağır cezayı hak ediyor. Ermenistan yönetimi suçludur. Biz bu suçluları cezalandıracağız.”

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.