Avrupa Parlamentosundan Ukrayna'nın tam üyeliği için NATO'ya çağrı

Avrupa Parlamentosu (AP) Basın Servisi, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünü (NATO), Ukrayna'nın üyeliğine destek vermeye çağırdı. AP'nin kabul ettiği karar tasarısında; NATO'ya üyelik için Ukrayna'ya davet yolunun açması, Rusya'nın Kahovka Barajı'nı patlatarak savaş suçu işlemesi, Ukrayna'nın yeniden inşası için Avrupa Birliğinin (AB) gereken desteği sağlaması ve AB'ye katılım müzakerelerinin bu yıl açılması yer aldı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Rusya'nın başlattığı topyekun savaşın ardından Ukrayna'nın NATO'ya tam üyelik yolunun açılması gerektiğini savunan karar tasarısını kabul etti. Parlamentoda, 425 lehte, 38 aleyhte ve 42 çekimser oy kullanıldı. 

"UKRAYNA'NIN NATO'YA TAM ÜYELİK SÜRECİ HIZLI GELİŞMELİ"

AP üyeleri, topyekun savaşın ardından Ukrayna'nın NATO'ya katılım sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Ukrayna'nın hem Avrupa Birliği (AB) hem de NATO'ya üyeliğiyle bölgesel ve küresel anlamda güvenliği artıracağı belirtildi. 

Öte yandan AP, Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Dnipro Nehri üzerindeki Kahovka Barajı'nı patlatan Rusya'yı, bölgede çevre felaketi yaratması sebebiyle  "mümkün olan en güçlü ifadelerle" kınadı. Ayrıca AP, dün Rusya'nın bu eylemini "savaş suçu" olarak nitelendirmişti. Bugün kabul edilen kararda, Kremlin'in oluşturduğu çevre felaketinin sivil yaşamı tehlikeye attığı ve bunun bir savaş suçu olduğu yinelendi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.