Alman Bild Gazetesi: "Air Defender tatbikatının amacı, Putin’e NATO’nun savaşa hazır olduğu sinyalini göndermek"

Alman Bild gazetesi, Ukrayna’daki savaş bağlamında, NATO’nun Air Defender 23 adlı hava tatbikatıyla Rusya’yı tehdit etme kararı aldığını belirtti.

Air Defender 23 tatbikatının ilk kez 2018’de dile getirildiğini, ama hayata geçirme kararının Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri harekatı başladıktan sonra alındığı ifade edilen haberde, “Almanya Savunma Bakanlığı, tarihin en büyük NATO hava tatbikatına hazırlanıyor. Kuşkusuz bu olay Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir sinyal olacak” denildi.

Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Ingo Gerhartz, tatbikatın görevlerinden birinin 'en kötüsü meydana gelirse' NATO’nun ne kadar hızlı tepki verebileceğini göstermek olduğunu açıkladı.

Air Defender 23 tatbikatı, 12-23 Haziran’da Almanya’da yapılacak. Bild’e göre, tatbikata Avrupa ve ABD’den birkaç bin asker katılacak. Tatbikat sırasında havaya 240 uçak kaldırılacak.

SPUTNİK

Anahtar Kelimeler:
PutinBildNatoAir Defender
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.