Avrupa'daki Çeçenler Zelenskıy'e seslendi: "Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaşmaya hazırız"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa’daki Çeçenler, Ukrayna’nın özgürlüğü için savaşmaya hazır olduklarını açıkladı. Sürgündeki Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükumeti, Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy’e seslenerek, Ukrayna’yı desteklemek için Çeçen diasporasının gönüllü müfrezelerini oluşturmaya ve Ukrayna’ya göndermeye hazır olduğunu duyurdu. Sürgündeki Başbakan, Çeçen lider Ahmed Zakayev, uluslararası hukuka uymak için Ukrayna ile bir anlaşma imzalanması gerektiğini söyledi.

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’yı İşgalden Kurtarma Komitesi, olağanüstü toplantısını bugün Brüksel’de düzenlendi. Komite üyeleri, Avrupa’nın farklı yerlerinden Brüksel’de toplandı. Toplantının ardından Sürgündeki Çeçen Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev’in okuduğu basın açıklamasında, Avrupa’daki Çeçenlerin, Ukrayna için savaşmaya hazır olduğu bildirildi. Toplantımızın ana gündemi kardeş Ukrayna halkına Rus saldırgana karşı yürütülen mücadelede yardım sağlama konusu oldu.

“GÖNÜLLÜ ÇEÇEN MÜFREZELERİ OLUŞTURULACAK”

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’yı işgalden kurtarma devlet komitesi üyelerin yüzde 90’ının Rusya’ya karşı savaşma konusunda yılların deneyimine sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Komite üyeleri bize Avrupa’nın farklı yerlerinde yaşayan Çeçenlerin onlara başvurarak Ukrayna halkın özgürlüğü için savaşmak istediğini bildirdiğini aktardı. Bundan dolayı Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e sesleniyorum. Ukrayna halkını özgürlük mücadelesinde destekleyerek ve Rusya’nın hain saldırganlığını kararlı bir şekilde kınayarak Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’yı işgalden kurtarma devlet komitesi şu kararı aldı:

Komitemiz Ukrayna’ya göndermek üzere Çeçen Cumhuriyeti İçkerya vatandaşlarından oluşan gönüllü birlikleri oluşturmaya hazır. Bunun için Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükumeti, Ukrayna ile savaş işbirliği anlaşması imzalaması gerekiyor. Bu prosedür gönüllülerimizin Cenevre Anlaşması ile koruma altına alınması için gereklidir. Ukrayna halkının özgürlük mücadelesine katkıda bulunmaya mutluluk duyarız. Maalesef şu an sadece Avrupa’daki Çeçenler Ukrayna için savaşmaya hazır. Avrupa’da 300 bin Çeçenin yaşadığını vurgulamak istiyorum. Eminim diğerleri de bizi örnek alacaktır.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.