Arap dünyası Çin'i kalkındırmaya devam ediyor!

Doğu Türkistan'daki soykırımı görmezden gelen Arap dünyasının Çin ile olan ilişkileri güçleniyor.

Doğu Türkistan'daki dini baskı, İslam karşıtı politikaları ve soykırım ile bilinen Çin'e, Arap dünyasının ilgisi her geçen gün artıyor. Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı Çin'de yapılacak.

ÇİN-ARAP DEVLETLERİ İŞBİRLİĞİ FORUMU (CACF) 10. BAKANLAR TOPLANTISI

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying 26 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Çin Başkanı Şi Cinping'in Çin-Arap Devletleri İşbirliği Forumu (CACF) 10. Bakanlar Toplantısı'nın açılış programına katılacağını bildirdi. Ayrıca toplantının Çin ve Arap taraflarının karşılıklı mutabakatıyla 30 Mayıs'ta Çin'in başkenti Pekin'de düzenleneceğini duyurdu.

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI VE MORİTANYA DIŞİŞLERİ BAKANI

Öte yandan ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin-Arap Devletleri İşbirliği Forumu (CACF) 10. Bakanlar Toplantısı dönem başkanı Moritanya Dışişleri Bakanı Marzouk ile birlikte toplantıya eş başkanlık edecek. Toplantıya Arap ülkelerinin dışişleri bakanları, temsilcileri ve birlik genel sekreteri katılacak.

ÇİN-ARAP DÜŞÜNCE KURULUŞU

Dah önce Çin'in propagada haber ajansı olan Şinhua'da (Xinhua) yer alan bilgilere göre, Çin ile Arap Birliği arasında Kahire'de İşbirliği Anlaşması İmzalanmıştı. Ayrıca ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, birlik ve kalkınma konusunda birbirlerine karşılıklı desteklerin ele alındığı görüşmede imzalanan anlaşma gereği, Çin-Arap Düşünce Kuruluşu'nun kurulması kararlaştırılmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.