Amazon'un yeni CEO'su Andy Jassy

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, salı günü çalışanlarına yazdığı bir mektupla duyuruyu yaptı. Bezos, "Jassy şirket içinde iyi tanınıyor ve neredeyse benim kadar uzun süredir Amazon'da bulunuyor. Jassy, olağanüstü bir lider olacak ve benim tam güvenime sahip" açıklamasında bulundu.

53 yaşındaki Jassy, ​​Amazon'un iş modelinin en karlı kısmının ortaya çıkmasına yardımcı olmasıyla tanınıyor: ‘Bulut bilgi işlem’. The Wall Street Gazetesi, 2020 yılının son çeyreğinde Amazon Web Services'in “şirketin toplam işletme gelirinin yarısından fazlası olan 3,6 milyar dolar işletme geliri ile 12,7 milyar dolarlık net satış” elde ettiğini bildirdi. Uber ve Netflix gibi büyük şirketler, işlerini kurmak için Jassy’nin bulduğu Amazon’un bulut altyapısını kullandı.

Harvard Business School mezunu Jassy, 1997'den beri Amazon'da çalışıyor. Jassy, Bezos'un ‘gölgesi’ haline gelmeden önce müzik ve CD satış bölümünde hizmet vermesi gibi çeşitli görevleri vardı.

Jassy, ​​New York’ta Yahudi bir ailede büyüdü. Karısı Elena Caplan ile 1997'de Kaliforniya'da bir Yahudi töreninde evlendi. O sırada babası o zamanlar Yahudi Televizyon Ağı olarak adlandırılan medya şirketi başkanıydı.

(Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.