Almanya'dan Ukrayna'ya ikinci Patriot hava savunma sistemi sevkiyatı

Alman hükumeti, ikinci Patriot hava savunma sistemini roketleriyle birlikte Ukrayna’ya teslim ettiğini bildirdi.

Almanya, ikinci bir Patriot hava savunma sistemi, sistem için gereken mühimmat ve yedek parçaları içeren yeni bir askeri destek paketini Ukrayna'ya devretti.

Almanya hükumeti tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Almanya’nın Ukrayna'ya ekipman ve silah tedarik ederek destek sağladığı kaydedilerek; yeni askeri yardım paketine dair bilgi verildi. Açıklamaya göre, Almanya ikinci Patriot hava savunma sistemini, yedek parça ve füzelerle birlikte  Ukrayna’ya teslim etti.

Bunun dışında Ukrayna’ya 9 Bandvagn 206 çok amaçlı paletli araç, 8 adet Zetros kamyon ve 8 adet Zetros tankeri, 3 adet mobil uzaktan kumandalı ve korumalı mayın temizleme cihazı, 14 İHA sensörü, 7 binden fazla 155 mm kalibreli topçu mühimmatı ve 47 binden fazla 40 mm'lik mermi gönderildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz 13 Aralık’ta yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna'ya sağladığı ikinci Patriot sisteminin yıl sonuna kadar faaliyete geçeceğini ifade etmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.