Alman polisi bir kişiyi döverek öldürdü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Almanya’da Türk olduğu iddia edilen bir kişi polis tarafından dövülerek hayatını kaybetti. Almanya Emniyet Müdürlüğü resmi açıklama yayınladı.

Alman polisleri tarafından dövülen 47 yaşındaki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gerçekleşen olay çevredekiler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay Almanya’nın Mannheim kentinde Türklerin de yoğun olarak yaşadığı kent merkezinde gerçekleşti. Kentin en işlek meydanlarından biri olan Marktplatz’da yaşanan olayı çevredeki görgü tanıkları videoya kaydetti. Görüntülerde Alman polis memurlarının, 47 yaşında olduğu belirtilen bir kişiyi yere yatırdıktan sonra kafasına defalarca yumruk attığı görüldü. 

Kafasına aldığı darbelerle fenalaşan kişi nefes alamayınca, bu sefer de kalp masajıyla hayata döndürülmeye çalışıldı.

Olayın gerçekleştiği yer. Dün anma töreni yapıldı

Polis, yayımladığı basın bülteniyle olayı kamuoyuna duyurdu. Açıklamaya göre, Mannheim Ruh Sağlığı Enstitüsü bir hastayla ilgili polisten yardım istedi. Ölen kişinin olay yerine gelen ekibe direndiği ve arbede çıktığı iddia edildi. Ancak açıklamada polisin şiddetinden bahsedilmedi ve bilinmeyen bir sebeple yakalanmaya çalışılan vatandaşın fenalaştığı kaydedildi.

 Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 47 yaşındaki adamın polis tarafından öldürülmesi büyük tepki çekti. Adını vermek istemeyen bir görgü tanığı, “Herkesin gözü önünde döve döve öldürdüler” dedi.

TÜRK VATANDAŞI DEĞİL

Almanya’nın Emniyet Müdürlüğü olan Landeskriminalamt BW tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Mannheim'daki bir polis operasyonu bir kişinin ölümüne neden oldu.  Olaydan sonra soruşturma başlatıldı. Çıkan haberler asılsızdır. Ölen kişi bir Türk vatandaşı DEĞİLDİR.”

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.