Afganistan'da Şii camisine intihar saldırısı: 46 ölü, 143 yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afganistan'da bir Şii camisine bombalı saldırı düzenlendi.

Resmi kaynaklar 46 kişinin öldüğünü, 143 kişininse yaralandığını açıkladı.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunduz bölgesinde bir camiye bombalı saldırı düzenlendi, 46 kişinin öldüğü belirtiliyor. 

Afganistan'ın Şii nüfusu tarafından kullanılan bir camiye intihar saldırısı düzenledi. Afganistan Enformasyon Bakanlığı'na bağlı Bakhtar haber ajansının aktardığı bilgide 46 kişinin öldüğü, 143 kişininse yaralandığı yer aldı. Ülkede geçtiğimiz haftalarda biri başkent Kabil'deki Şii camisine olmak üzere IŞİD'in çeşitli saldırıları olmuştu. Kunduz'daki bombalı saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi. 

TALİBAN DOĞRULADI 

Reuters'a konuşan bir Taliban yetkilisine göre, en az 28 kişinin camiye düzenlenen saldırıda öldüğü kaydedildi. Ağustos ayında ülkede yönetimi ele geçiren Taliban'ın Sözcüsü Zabihullah Mücahit Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı. "Bu öğleden sonra Şii vatandaşlarımızın camisinde bir patlama gerçekleşmiştir" ifadelerini kullanan Mücahit, 'çok sayıda vatandaşlarıın şehit olduğunu ve ya yaralandığını' dile getirdi.

Reuters ve Duvar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.