Afganistan'da camiye bombalı saldırı: 32 ölü, 53 yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

 Afganistan'ın Kandahar kentinde Şii topluluğa ait bir camiye bombalı saldırı düzenlendiği ve 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 53'ünün da yaralandığı bildirildi.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde, Şii Hazara topluluğuna ait İmam Bergah Camisinde Cuma namazı sırasında intihar saldırısı gerçekleştirildi.

AFP konuşan bir hastane kaynağı, saldırıda 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 53'ünün yaralandığı bilgisini verdi.

AFP'ye konuşan görgü tanıkları, biri caminin giriş kapısı, biri güney kısmı diğeri de abdest alınan yerde olmak üzere 3 patlama sesinin duyulduğunu aktardı.

Taliban hükümeti: Özel kuvvetler bölgeye intikal etti

Taliban'ın ilan ettiği geçici hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Said Hosti, Twitter üzerinden yaptığı açıklamda, "Kandahar ilinin 1. semtinde Şii cemaatine ait bir camide patlama meydana geldiğini ve çok sayıda yurttaşımızın şehit ve yaralı olduğunu öğrenmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

SPUTNİK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.