ABD: Suriye'de istikrarsızlığa neden olacak her türlü askeri eyleme karşı çıkıyoruz

Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam ettiğini söyledi.

Reuters haber ajansına göre, sözcü dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı harekatın, DEAŞ ile mücadele hedefi üzerinde etkisine dair endişelerini Ankara'ya ilettiklerini ekledi.

Bakanlık sözcüsü Türkiye'nin yanısıra Suriye'de destekledikleri gruplara da saldırı ve gerilimi tırmandırmama çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Sözcü, "Suriye'de durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak ordusu ile eşgüdümlü olmayan askeri eylemler aracılığıyla ülkenin egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin güneyinde gerçekleşen ve birden fazla sivilin ölümüne yol açtığı ifade edilen son saldırıların da karşısındayız" dedi.

Geçen hafta İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırının ardından, Türkiye haftasonu Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenlerken, harekat sonrası dün Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep Karkamış ilçe merkezine yapılan havan atışı sonucu ise üç kişi hayatını kaybetti. 

Washington / Şarku’l Avsat haber ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.