ABD, Irak Hizbullahı liderinin başına 10 milyon dolar ödül koydu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın Irak kolu lideri Muhammed Kavtarani hakkında Washington ile bilgi paylaşımı yapacak olan kişilere 10 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

Sputnik'in haberine göre para ödülünün, Irak Hizbullahının 'üst düzey askeri komutanı' olduğu belirtilen Kavtarani’nin 'faaliyeti, bağlantıları ve tanıdıkları hakkında bilgi' karşılığında verileceği belirtildi.

Kavtarani’nin, daha önce İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani tarafından organize edilen askeri grupların 'politik koordinasyonunun bir kısmını üzerine aldığı' ifade edildi.

Açıklamada, Kavtarani’nin protestoları bastırmak, ABD’nin diplomatik temsilciliklerine saldırı düzenlemek ve organize suç şebekesi kurmakla suçlanan grupları koordine ettiği ve yerel gruplar dahil Hizbullah’ın Irak’taki çıkarlarını ilerlettiği öne sürüldü.

Kavtarani'nin adı, 2013'ten bu yana ABD'nin yaptırım listelerinde geçiyor.

Daha önce Hizbullah'ın finansmanı hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül vaat edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.