AB: Rusya'daki Duma seçimleri korku ikliminde gerçekleşti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması seçimlerini düzenlendi. Avrupa Birliği (AB), seçimlere giden süreçte bir korku iklimi olduğunu ve seçim sürecinde de yeterli gözlemci bulunmadığını kaydetti.

AB, Rusya’da düzenlenen Duma seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu. AB, Rusya’da seçime giden süreçte korku iklimi olduğu belirtilen açıklamada seçim sırasında da bağımsız seçim gözlemcisi eksiği olduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, “Bu seçime giden süreçte gördüğümüz, bütün kritik bağımsız seslere yönelik bir korku atmosferiydi” ifadelerini kullandı.

“KIRIM’DA DÜZENLENEN SEÇİMLERİ TANIMIYORUZ”

Ayrıca Stano, AB’nin işgal altındaki Kırım’da düzenlenen sözde seçimlerin sonuçlarını asla tanımayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Çünkü Kırım Ukrayna’dır. Ayrıca Kıyiv yönetimi tarafından kontrol edilmeyen Donbas bölgesinin sakinlerine bu seçimde oy kullanmaları için Rus pasaportu verilmiş olmasından da endişe duyuyoruz. Bu, Minsk Anlaşmalarına aykırıdır”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.