AB: Erdoğan ve Putin arasındaki işbirliği endişe verici

Borrell, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki işbirliğinin "endişe verici olduğunu" söyledi. Erdoğan ve Putin'in bugün Tahıl Koridorunu görüşmesi bekleniyor.

Alman Funke Media Group ve T-Online'ın haberine göre, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'na Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkilerden duyduğu endişeye de yer verdiği bir mektup gönderdi.

Mektubunda Türkiye ve Rusya arasında derinleşen ekonomik bağların Moskova'nın yaptırımları atlatmasına katkı sunabileceğinden dolayı "büyük bir endişe kaynağı" olduğunu kaydeden Borrell, Türkiye'nin Ukrayna'daki harekata ve Batı'nın Moskova'ya yönelik sert yaptırımlarına rağmen Rusya'yla çok yakın ortaklık sürdürmesinin rahatsız edici olduğunu belirtti.

Türkiye'ye yaptırım eleştirisi

Sputnik'te yer alan habere göre AB ve Türkiye arasında hem sivil hem de askeri amaçlarla kullanılabilen "çift amaçlı" malları da kapsayan ürünlerin serbest dolaşımını garanti eden Gümrük Birliği kurulduğuna dikkat çeken Borrell, Türkiye'nin Rusya'ya bu ürünlerle ilgili herhangi bir "geçici çözüm" önermemesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Borrell öte yandan Türkiye'nin yaptırımlara dahil olmamasından üzüntü duyduğunu da dile getirdi.

Erdoğan, Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Avrupa'yı da ciddi şekilde endişelendiren tahıl krizini çözmek için Rusya lideri Putin'le telefon görüşmesi yapacak. Erdoğan, aynı konuda istişarelerde bulunmak üzere Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'le de konuşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.