84 Bin doz Rus aşısı Kırımlılar üzerinde denenecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus işgali altındaki Kırım’da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları artıyor. İşgalci yönetim, son 24 saat içinde yarımadada 424 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Öte yandan işgalciler, yarımadaya şubat ayına kadar 84 bin doz Rus koronavirüs aşısının getirileceğini açıkladı.

Kırım’ın işgalci yönetiminden bugün yapılan açıklamaya göre, yarımadada son bir günde 81’i Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplamda 424 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi ve 8 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

TOPLAM VAKA SAYISI 30 BİNİ AŞTI

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 30 bin 700 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 706 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İŞGALCİLER, TEST SÜRECİ TAMAMLANMAMIŞ RUS AŞISINI UYGULAMAKTA KARARLI!

Kırım’ın sözde Sağlık Bakanı Aleksandr Ostapenko, önümüzdeki iki ay içinde işgal edilen Kırım’a, Rusya’da koronavirüse karşı geliştirilmekte olan 84 bin adet Sputnik-V (Gam-COVID-Vac) adlı aşının getirileceğini duyurdu.

Ostapenko aşının muhafaza edilmesi için 119 özel buzdolabının satın alındığını belirterek, “Şu an ekipman farklı bölgelerdeki sağlık kuruluşlarına dağıtılıyor. Böylece nüfusun geniş kapsamlı aşılanması uygulanacak.” ifadeleri kullandı.

RUSYA’DA GELİŞTİREN KORONAVİRÜS AŞISI

Rusya’da Sputnik V aşısı ve Vector Enstitüsü’nün aşısı olmak üzere koronavirüsüne karşı iki aşı geliştirildi. Her ikisinin de deney aşamaları tamamlanmadığından birçok uzman ve bilim dünyasından araştırmacılar, Rusya’nın aşı programını başlatma kararına tepkili.

21 gün arayla iki doz yapılan aşıyı olanlara 42 gün boyunca halka açık alanlardan uzak durmaları ve alkol ile ilaç alımını bir süre kesmeleri tavsiye ediliyor. Öte yandan, Sputnik V aşısı uygulanan hastaların yeniden koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı.

RUSYA BİR KERE DAHA ULUSLARARASI HUKUK NORMLARINI İHLAL EDİYOR

İnsan hakları savunucuları, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre henüz tescil edilmemiş bir aşıyı işgal altındaki topraklarda yaşayan nüfusa uygulayarak Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.