7 bin kişinin akıbeti bilinmiyor! İşgalci İsrail Gazze'de 82 günde 8 bin 800 Filistinli çocuğu şehit etti

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 8 bin 800 çocuk ve 6 bin 300 Filistinli kadını şehit edildi. Saldırılarda yıkılan binaların enkazında veya akıbeti bilinmeyen 7 bin Filistinlinin kayıp olduğu ve bu kişilerin yüzde 70'inin kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. TV5'in aktardığı habere göre işgalci İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze'de neden olduğu ölüm ve yıkıma ilişkin bilgi aktardı. İsrail, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 8 bin 800 çocuk ve 6 bin 300 Filistinli kadını şehit etti.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere 21 bin 110 Filistinliyi öldürdüğü, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 55 bin 243 Filistinliyi de yaraladığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.