42 ülkeden Rusya'ya Zaporijjya Nükleer Santralinden askerlerini çekmesi için çağrı!

Türkiye’nin de arasında bulunduğu 42 ülke, Rusya’yı askerlerini Ukrayna’daki Zaporijjya Nükleer Santralinden çekmeye çağıran ve Rus birliklerinin “büyük bir tehlike” oluşturduğunu söyleyen bir bildiriye imza attı.

Avrupa Birliğinin 14 Ağustos’ta internet sitesinde yayımlanan bildiride, Zaporijjya Nükleer Santralinde bulunan Rus askeri güçlerinin varlığı sebebiyle yetkililerin, radyasyon güvenliği yükümlülüklerini yerine getiremediği ifade edildi. Avrupa’nın en büyük nükleer enerji üretim istasyonu olan tesisin derhal askeri faaliyetlerden arındırılması gerekliliğini konu alan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Rusya Federasyonu’nu askeri güçlerini ve diğer tüm yetkisiz personelini Zaporijjya Nükleer Santralinden, yakın çevresinden ve tüm Ukrayna’dan derhal geri çekmeye çağırıyoruz. Böylece Ukrayna makamları, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde egemenlik sorumluluklarını sürdürebilsin ve meşru işletme personeli, görevlerini dışarıdan müdahale, tehdit veya kabul edilemez derecede ağır çalışma koşulları olmadan yürütebilsin”

Türkiye’nin de imzasının bulunduğu bildiride; Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Karadağ, Hollanda, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Güney Kore, Moldova, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık ve tüm birliği temsilen Avrupa Birliği de diğer imzacılar arasında yer aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.