Yunanistan'da orman yangınları ikinci gününde: Yangın yerleşim birimlerine sıçradı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da ortaya çıkan orman yangınına iki gündür müdahale etmeye çalışılıyor. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangın başkent Atina yakınlarında yerleşim birimlerine sıçradı. Yangında bir kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Panteli Dağı’nda dün aşırı sıcaklar nedeniyle ortaya çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Yangın, rüzgar nedeniyle yerleşim yerlerine sıçrıyor. İtfaiye ve ekipler yangına müdahalede bulunuyor. Vatandaşlar yetkililerin uyarısıyla bölgeden tahliye edildi.

YANGINDA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Evlerin zarar gördüğü yangında bir kişi yaşamına son verdi. İtfaiye Teşkilatı Çalışanları Birliği Başkanı Dimitris Stathopulos, 30-40 yaşlarındaki vatandaşlara, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatının da müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılmaları için çağrı yaptı.

ORMAN YANGINLARI BAŞKA ÜLKELERDE DE GÖRÜLÜYOR

Aşırı sıcaklar nedeniyle ortaya çıkan ve hızla yayılan orman yangınları pek çok ülkede görülmekte. Fransa, İspanya, İngiltere ve Türkiye’de görülen orman yangınlarına müdahale ediliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.