Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye ile ilgili skandal sözler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) gerçekleştirdiği ziyarette haddini aştı! Miçotakis, Türk askerlerini işgalcilikle suçlayarak, hedeflerinin adadaki sözde “Türk işgalini” sona erdirmek olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, bugün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yaptığı ziyarette Rum lideri Nikos Anastasiadis ile görüştü. Her fırsatta Türkiye ile olan gerilimi artırmaya çalışan Miçotakis, GKRY ziyaretinde Türkiye ile ilgili skandal sözler kullandı. Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde Türk işgalini sona erdirmek olduğunu söyledi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise Miçotakis’le Kıbrıs sorununu ve gayri resmi beşli konferans konularını görüştüklerini belirterek, BM Genel Sekreteri tarafından yapılacağı öngörülen gayri resmi beşli konferansa katılacaklarını yineledi.

“TÜRK ASKERİNİN ADADAKİ VARLIĞININ SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, çözüm ile ilgili görüşlerinin net olduğunu vurgulayarak, BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB normları çerçevesinde, çağ dışı kalmış garantörlük sistemi ile Türk askerinin adadaki varlığını sona erdirecek ve dönüşümden sonra oluşacak yeni oluşumun fonksiyonelliğini sağlayacak bir çözüm arzu ettiklerini söyledi.

BÖLGE ÜLKELERİNİN KATILACAĞI TOPLANTI

Öte yandan Miçotakis’in kendisine, Yunanistan ile Türkiye arasındaki müzakereler hakkında geniş bilgi aktardığını da belirten Anastasiadis, bölge ülkelerinden yetkililerin katılacağı bir toplantıdan bahsederek, daha fazla ayrıntı vermek istemediğini bildirdi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.