Ukrayna'dan Türkiye'ye girişlerde PCR testi zorunluluğu kalkacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’ye giriş ve çıkışlarda 15 Mayıs 2021’den itibaren PCR testi noktasında bazı ülkeler kapsam dışı bırakılacak. Bu kapsamda, Ukrayna ve diğer 15 ülkenin de dahil olduğu ülkelerden kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin girişlerinde PCR testi istenmeyeceği duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından Kovid-19 salgınına dair ek genelge yayımlandı. Bakanlık, ülke içi ve dışı deneyimlerin ve bilgilerin ışığında Türkiye’nin toplamda 16 ülkenin yolcularından PCR testi istenmeyeceğini açıkladı. Genelgeye göre, 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Ukrayna, Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg ve Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerinde PCR testi talep edilmeyecek.

Türkiye'ye girişte PCR testi zorunluluğu başladı

SAĞLIK BAKANLIĞININ PCR TESTİ İSTENMEMESİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, 22 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına hitaben kaleme alınan üst yazıyla 15 Mayıs’tan itibaren, 16 ülkeden Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesini talebinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığına hitaben, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara imzalı üst yazıda şunlar kaydedilmişti:

“Dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 pandemisinin ülkemizde kontrolüne yönelik; Dünya’da ki ve ülkemizde ki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilerek yoğun çalışmalar yürütülmektedir.
Gelişmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiği görülmüştür. Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi hususunda, bilgilerini ve gereğini arz ederim.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.